Tabăra De Poveste
Zilele de vară ne găsesc departe de oraș, în Tabăra de Poveste, unde copiii și voluntarii învață împreună să asculte, să se facă auziți într-un mod asertiv și să se implice, fiecare membru al grupului fiind responsabil de buna desfășurare a activităților. În tabără, răsăritul ne prinde din urmă pe poteci de munte, în căutarea celui mai apropiat izvor sau a celui mai bun loc pentru foc, ploaia ne răcorește în turele cu bicicleta și vântul ne împinge din spate când coborâm cu săniuța de vară.
Când niciun traseu cu obstacole nu mai reprezintă o provocare pentru noi și fricile le-am lăsat în urmă pe tiroliană, învățăm să acordăm primul ajutor, să nu cheltuim toți banii pe care-i câștigăm și să tăiem ceapa pentru shaorma fără să ne usture ochii. După ce am ghicit toate cuvintele de la Alias, înțelegem până și filmele străine și am constatat că bulinele de la Twister, deși sunt suficiente pentru mâinile și picioarele noastre, sunt prea puține pentru a le acoperi cu gândurile adunate de-a lungul unei zile. Tocmai de aceea am avut grijă să le așternem pe hârtie fie sub forma unor mesaje anonime, fie sub forma unor buline cu emoții. În caz că vă întrebați, nicio farfurie nu a rămas nespălată, niciun pat nearanjat și niciun metru pătrat nemăturat de-a lungul zilelor de tabără. Avem și-un SMS ca dovadă.
Primele două tabere le-am organizat în vara anului 2019 cu sprijinul prietenilor noștri de la Colt Technology România care ne-au direcționat toate fondurile strânse în cadrul evenimentului Colt Charity Bike Ride, noi având astfel șansa de a petrece două săptămâni la Păltiniș alături de douăzeci și doi de copii de la Centrul de Plasament Orlat.
Proiectul Tabăra De Poveste își propune, prin intermediul unor ateliere de dezvoltare personală susținute de personal calificat (de exemplu: cursuri de prim-ajutor, cursuri de educație financiară ș.a.), prin activități de responsabilizare (de exemplu: gătit, ecologizarea zonei din apropierea cabanei) și recreative, să faciliteze integrarea în societate a copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu, să le dezvolte acestora spiritul civic, să le ofere contextul favorabil pentru a-și învinge temerile și pentru a-și descoperi noi aptitudini. Având în vedere feedback-ul pozitiv pe care l-am primit atât de la copii, cât și de la personalul centrelor, ne propunem ca numărul taberelor și al copiilor beneficiari să crească de la un an la altul.
Reprezinți o companie?
Faptele bune se fac în echipă, iar noi avem nevoie de prieteni de nădejde alături de care să rescriem viitorul copiilor din centrele de plasament.
Devino partener