Povești cu sens

Buget
30.000 lei/an
Beneficiari
30 copii instituționalizați
Centre implicate
3 centre de plasament
Companii
12 vizite în companii
Ateliere
6 ateliere de orientare în carieră
Voluntari
2 voluntari implicați
Timp investit
160 de ore de voluntariat

Zi de zi voluntarii De Poveste îi învață pe copiii din centrele de plasament ce înseamnă să fie parte dintr-o comunitate și ce presupune meseria de cetățean, dar pentru a-și găsi sensul ne dorim să îi învățăm și despre celelalte meserii.

Orientarea în privința planurilor de viitor este una dintre multele provocări cu care se confruntă adolescenții. Pe fondul traumelor suferite în copilărie și în lipsa unor minime informații despre ce presupune un loc de muncă această problemă este amplificată în rândul tinerilor din centrele de plasament.

Pentru ca tinerii să facă alegerile potrivite pentru viitorul lor, organizăm ateliere de dezvoltare personală și orientare în carieră, vizite în diverse medii de lucru și workshop-uri în care să întâlnească profesioniști din domenii variate.

Experiențele pe care le acumulează participând la activitățile propuse de noi îi ajută să își contureze planurile de viitor în ceea ce privește alegerea meseriei și îi aduc mai aproape de a deveni cetățeni responsabili, activi și implicați în bunul mers al societății.

Prin derularea pe termen lung a unui program de orientare profesională pentru tinerii din centrele de plasament anticipăm că vom contribui la reducerea numărului de asistați sociali, precum și la reducerea ratei de abandon a locurilor de muncă în rândul lor.

Grupul țintă e format din copii și tineri de peste 12 ani, beneficiari ai sistemului de protecție socială din județul Sibiu.

Beneficiarii direcți sunt aproximativ 40 de copii din Centrul de Plasament ”Gulliver”, Centrul de Plasament Agârbiciu și Centrul de Plasament Orlat.


Povești cu sens

Reprezinți o companie?

Faptele bune se fac în echipă, iar noi avem nevoie de prieteni de nădejde alături de care să rescriem viitorul copiilor din centrele de plasament.

Devino partener