Suntem tare norocoși să avem alături parteneri de încredere, care contribuie cu tot ce le stă în putință la proiectele noastre.

Prezența noastră în centrele de plasament din județul Sibiu a fost posibilă datorită parteneriatului pe care îl avem cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului.

Din 2017 avem privilegiul să colaborăm cu două tinere ”de poveste” Carmen și Iulia, făuritoare de miracole prin asociația pe care au construit-o cu sârg și multă muncă. Asociația de Poveste este un partener care arată că acolo unde există omenie și preocupare există și rezultate concrete. Au atras de partea lor zeci de voluntari în fiecare an, au participat la Maraton pentru strângerea fondurilor necesare punerii în practică a proiectelor gândite pentru copiii institutionalizați, au răspuns mereu prezent când am avut nevoie de implicarea lor. Asta înseamnă să fii "de poveste", să devii prin faptele tale o poveste adevărată cu final fericit pentru copiii noștri minunați!

Laura Camelia Vilsan, Director General

Fundația Comunitară reprezintă pentru noi un grup de oameni extraordinari, care au reușit să facă din Sibiu o comunitate în adevăratul sens al cuvântului. Aici am găsit mereu îndrumare, sprijin dar mai ales încurajări care au contribuit la evoluția organizației noastre.

Când mă gândesc la Asociația de Poveste, întotdeauna o asociez cu acel cal năzdrăvan de poveste care, hrănit cu jăratec, devine vânjos și se dovedește cel mai bun sfetnic și ajutor al eroului. Combustibilul asociației constă în miile de ore însumate, petrecute de membri și voluntari, care, prin activități, întâlniri și deseori doar prin joacă, au construit o organizație atât de solidă și un sprijin neprețuit pentru copiii cu care lucrează. Deși tânără, Asociația de Poveste este o organizație matură, cu o abordare complexă și sănătoasă a domeniului în care activează, și asta pentru că oamenii care o alcătuiesc au o dorință necontenită de învățare și o energie de invidiat.

Lucia Sevestrean, Grant Manager

Parteneriatul cu firma Colt Technology Services România s-a concretizat prin două proiecte foarte ambițioase și în egală măsură importante pentru tinerii instituționalizați. Cele două tabere de poveste organizate în vara anului 2019 dar și atelierele de art-terapie de care beneficiază 16 copii din Centrul de Plasament Orlat se datorează echipei de oameni frumoși din cadrul acestei companii. Ne-a încântat determinarea și ingeniozitatea cu care reușesc să strângă fonduri: de la vândut murături sau prăjituri printre colegi, până la sutele de kilometrii pe care cicliștii din cadrul companiei i-au parcurs în beneficiul proiectelor noastre, totul este o dovadă de altruism și dedicare.

Am început colaborarea cu Asociația de Poveste în 2018 și de atunci au luat naștere multe proiecte frumoase pentru copiii din centrele de plasament din Sibiu. Ne-am bucurat să îi vedem pe copii în prima lor tabără precum și participând la atelierele de Art terapie, de care au atât de multă nevoie. Cu ajutorul Asociației de Poveste facilităm activitățile de voluntariat pentru colegii noștri din Colt România, contribuim la strângerea fondurilor necesare și readucem zâmbetul pe fața copiiilor. Credem că doar prin implicare constantă putem contribui la o schimbare reală în viața copiilor instituționalizați și suntem mândri să putem face asta, prin parteneriatul cu Asociația de Poveste.

Teo Galea, Country Manager Colt România

Laura, cea mereu plină de energie pozitivă și entuziasm, omul din spatele Art’Nativ, reprezintă unul dintre pionierii proiectelor noastre pentru copiii instituționalizați. Povestea pe care o scriem împreună cu ea a început o dată cu fondarea asociației: primele ateliere de art-terapie la care au participat copii din comunitatea sibiană alături de cei din centrele de plasament, primele sesiuni de lucru în cadrul festivalului ”Sibiul De Poveste” și ateliere private pentru tinerii din centre.

Asociația De Poveste este "acasă". Un grup de oameni dedicați, pasionați și plini de energie. Zâmbitori întotdeauna cu copiii, calzi și gata oricând să se implice, să facă teme sau să se joace. Despre colaborarea Art'Nativ și ADP pot spune că niciodată nu s-au dat înapoi de la nimic. Nici organizatoric și nici în ceea ce îi privește pe voluntari. De la stropit cu culoare din cap până-n picioare, la dansat desculți în culoare, întins cu tot corpul în cărbune sau un cort plin de hârtii rupte și împrăștiate, acești oameni au fost întotdeauna susținători și conținători de la început până la capăt. Nu încape nicio îndoială ADP="un" suflet IMENS, Serios și Profesionist

Laura Cândea-Burnete, Art-terapeut PhronetikⓇ

Festivalul de produse handmade Creative Buzz reprezintă pentru noi oportunitatea de a ne întâlni cu comunitatea sibiană, de a ne face cunoscută cauza și de a lega noi prietenii. Cu ajutorul voluntarilor și al copiilor realizăm produse handmade, așadar fiecare participare la eveniment aduce o contribuție financiară, care ne ajută să ne susținem activitatea.

Asociația de Poveste a fost prima cauză socială pe care am decis să o susținem în cadrul festivalului Creative Buzz, fără ezitare. A fost cumva o continuare a demersurilor echipei noastre, care a făcut voluntariat în centrele de plasament din Sibiu și care știa câtă nevoie au copiii de socializare, joacă și mai ales educație. Iar toate acestea se pot face doar cu fondurile pe care Asociația de Poveste le adună. Efortul nostru e minim în acest demers de strângere de fonduri, dar sperăm ca bucuria ce o generează munca voluntarilor Asociației de Poveste să fie cât mai mare pentru copii. Felicitările noastre echipă faină, munca voastră este de apreciat!

Anda Cornăcel, Manager proiect

Pentru noi a fost un proces amplu să identificăm persoana potrivită pentru ședințele de psihoterapie ale copiilor. Adi este un adevărat profesionist, pe care ne-am putut baza în tot acest proces și care a devenit un real sprijin pentru tinerii instituționalizați.

Pe tărâmurile Sibiului, exista o mână de oameni cu mult suflet și multă speranță în gânduri. Acești oameni minunați au încercat să făurească o mulțime de feluri prin care anumiți copii, mai lipsiți de șanse, să se simtă cât mai frumoși, importanți, valoroși, indiferent de greutățile vieților lor.
De ceva timp, mă bucur de onoarea de a face parte din aceasta magică echipă, ceea ce mă determină în a căuta, evidenția și motiva orice resursă psihologică utilă pentru a-i ajuta pe copiii instituționalizați să depășească orice impediment în căutarea propriei lor fericiri!

Adrian Bratu, Psihoterapeut specialist

Reprezinți o companie?

Faptele bune se fac în echipă, iar noi avem nevoie de prieteni de nădejde alături de care să rescriem viitorul copiilor din centrele de plasament.

Devino partener