Toate companiile din România au posibilitatea să direcționeze 20% din impozitul pe profit / impozitul pe veniturile microîntreprinderilor către organizații nonguvernamentale, conform Legii 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare.

Dacă anul trecut nu ai direcționat această sumă către un ONG, o mai poți face în termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declaraţiei anuale de impozit pe profit, respectiv a declaraţiei de impozit pe veniturile microîntreprinderilor aferente trimestrului IV, prin depunerea formularul 177 "Cerere privind redirecţionarea impozitului pe profit/ impozitului pe veniturile microîntreprinderilor".

Redirecționarea se face în baza Ordinului ANAF 1679/2022, pe care îl poți consulta aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OPANAF_1679_2022.pdf

Iată exact ce trebuie să faci:

 • calculează suma rămasă, aferentă celor 20% deductibili din impozitul pe anul trecut (sau roagă-ți contabila să te ajute 😊)
 • descarcă și completează contractul nostru de sponsorizare de aici
 • trimite contractul semnat și ștampilat, în două exemplare la sediul nostru din Sibiu, Bulevardul Victoriei, nr. 14, etaj 1, ap. 11 sau sună-ne la 0770.288.246 și venim noi după el
 • completează Declarația nr. 177 (https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/177.html) și depune-o în termen de maxim 6 luni de la termenul legal de depunere a declaraţiei anuale de impozit pe profit, respectiv a declaraţiei de impozit pe veniturile microîntreprinderilor aferente trimestrului IV (sau roag-o și aici pe contabilă să te ajute 😊)

Ce facem cu fondurile primite de la tine? Printre proiectele asociației noastre se numără consilierea psihologică, menită să îi ajute pe copii să depășească traumele suferite în copilărie; cursurile de dezvoltare personală; excursiile și ieșirile prin care copiii cunosc lumea înconjurătoare, se integrează în diverse grupuri și deprind abilități de relaționare; sprijin pentru găsirea unei direcții din punct de vedere profesional prin cursuri de formare, workshop-uri de educație financiară și profesională.

Poți alege să ne susții punctual, pentru unul din proiectele noastre sau poți face o sponsorizare generală, urmând să direcționăm fondurile primite acolo unde e mai mare nevoie. Lista cu toate proiectele poate fi consultată aici.

Îți place ce facem , dar preferi o altă modalitate de susținere? Ai aici mai multe variante:

 • ca și companie:
  • ne poți sponsoriza proiectele asociației – detalii găsești aici
  • poți să devii partenerul nostru și să ne fi alături în proiectele noastre, poate chiar să implementăm noi un proiect planificat de tine – detalii găsești aici
 • ca și persoană fizică:
  • redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către asociația noastră - detalii găsești
  • devino voluntar al asociației și petrece săptămânal 2 ore într-unul din centrele de plasament din județul Sibiu, alături de alți voluntari - mai multe detalii găsești aici
  • devino fundraiser și ajută-ne prin creativitatea ta să strângem fonduri pentru asociație - detalii găsești aici
  • nu te-am nimerit în niciunul din punctele de mai sus, însă ești hotărât să ne ajuți? Atunci mai aruncă o privire aici și spune-ne cum ai vrea să te implici.

Îți mulțumim pentru implicarea ta și ne-am bucura dacă le-ai povesti și prietenilor tăi de activitățile noastre și de cât de mult contează fiecare gest de-al nostru pentru acești copii, care au nevoie de sprijinul Asociației De Poveste pentru a-și croi un drum mai bun în viață.