Asociația De Poveste a fost înființată cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județul Sibiu în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în comunitate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin.

Prin intermediul voluntarilor noștri venim în sprijinul a circa 250 de copii instituționalizați din patru centre de plasament și trei afterschool-uri sociale din județul Sibiu.

Mijloacele prin care ne îndeplinim misiunea sunt: activitățile desfășurate de voluntari în centrele de plasament, ateliere de art-terapie și psihoterapie, cursuri extra-școlare și de dezvoltare personală, programe de orientare profesională, ateliere (re)creative, ieșiri și excursii în afara centrelor de plasament.

Toate acestea sunt realizate cu sprijinul și sub îndrumarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

Valori

Atunci când se simt iubiți și importanți, copiii pot avea o viață de poveste!

Prudență

Suntem atenți la toate efectele pe care acțiunile desfășurate le pot avea asupra copiilor și ne asigurăm că demersurile noastre aduc bunăstare celor implicați.

Solidaritate

Se spune că e nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil. Prin acțiunile noastre aducem împreună membrii comunității, într-un efort comun de a schimba viețile tinerilor instituționalizați.

Integritate

Suntem transparenți și onești atât în activitățile desfășurate, cât și în gestionarea resurselor.

Responsabilitate

Ne asigurăm că fiecare voluntar al asociației beneficiază de susținerea și orientarea de care are nevoie.

Ianuarie 2020
Art-terapie Phronetik®

Startul atelierelor de art-terapie Phronetik® pentru treizeci și șase de copii din centrele de plasament din Orlat și Turnu Roșu

Septembrie 2019
Psihoterapie de grup

Începem ședințele de psihoterapie de grup pentru treizeci de tineri beneficiari ai Centrului de Plasament Orlat

August 2019
Tabere De Poveste

Au loc primele două tabere De Poveste

Aprilie 2019
Căsuța De Poveste

Inaugurarea Căsuței De Poveste, un spațiu dedicat voluntarilor asociației

Mai 2018
Povești cu sens

Debutul proiectului Povești cu sens – Start în carieră pentru tinerii din centrele de plasament

Decembrie 2017
Fii parte din poveste!

Prima strângere de fonduri pentru proiectul Fii parte din poveste! Împlinește visurile de iarna ale copiilor instituționalizați!, care se concretizează prin șapte ieșiri la patinoar, o ieșire la bazinul Aria și două vizite la atelierele lui Moș Crăciun

Octombrie 2017
Sibiul De Poveste

Are loc prima ediție a evenimentului Sibiul De Poveste - Festival de integrare în comunitate a copiilor din centrele de plasament

Martie 2017
Startul

Asociația își începe activitatea în patru centre de plasament și trei afterschool-uri sociale, cu sprijinul a 50 de voluntari