Ateliere Psihoterapie

Cost
2800 lei/lună
Beneficiari
30 copii
Frecvență
4 sesiuni terapeutice/săptămână
Durată
130 ore de terapie de grup

În dezvoltarea oricărei persoane echilibrul emoțional joacă un rol esențial. Abandonul e considerat una dintre cele mai mari traume pe care individul le poate suferi iar rănile unui copil abandonat nu se vindecă aproape niciodată. De aceea tinerii din centrele de plasament au nevoie de consiliere psihologică constantă pentru a putea înțelege și accepta experiențele traumatizante.

Copiii care trec prin trauma abandonului dezvoltă diverse tulburări de comportament: se înfurie repede, devin agresivi fizic și verbal, au probleme legate de încredere și stări afective excesive de rușine și teamă.

Tinerii instituționalizați sunt ajutați prin intermediul terapiei să înțeleagă și să proceseze conflictele modificându-și atitudinea față de acestea și identificând modalități de adaptare. Astfel vor deveni adulți echilibrați emoțional, integrarea lor în comunitate fiind mult mai facilă.

Începând cu luna septembrie 2019 oferim terapie de grup săptămânală pentru 30 de copii, beneficiari ai Centrului de Plasament Orlat.

Printre obiectivele pe termen lung ale psihoterapiei se numără îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, insuflarea nevoii de schimbare și managementul conflictelor/ rezolvarea de probleme.

Toate aceste obiective cadru au fost inițiate dar se află în zona incipientă de lucru, urmând a se încerca abordarea și aprofundarea cât mai intensă a acestora, tocmai pentru că ele vizează, în fapt scopul acestor ample demersuri psihoterapeutice: integrarea optimă a tinerilor din Centrul de plasament Orlat în societate..


Ateliere Psihoterapie

Reprezinți o companie?

Faptele bune se fac în echipă, iar noi avem nevoie de prieteni de nădejde alături de care să rescriem viitorul copiilor din centrele de plasament.

Devino partener