Sibiul De Poveste

Durata
3 zile
Ateliere
13 ateliere
Pictură
440mp de pânză pictați
Labirint
Labirint cu lungimea de 100m
Participanți
260 de participanți la ateliere
Baloane
5000 de baloane umflate
Timp investit
570 de ore de voluntariat
Voluntari
25 voluntari implicați
Vopsea
16 litri de vopsea

Se spune că toamna se numără bobocii, dar noi toamna numărăm metri de pânză care creează cel mai mare labirint din Piața Mică, unde toți, de la mic la mare, sunt cuceriți să-și lase amprenta personalității. Conceptul festivalului anual „Sibiul De Poveste” are la bază cea mai importantă componentă socială: integrarea tinerilor instituționalizați în mijlocul copiilor de aceeași vârstă cu ei.

Prima ediție a festivalului a avut loc în anul 2017, cu ajutorul fondurilor strânse la Maratonul Internațional Sibiu.

Copiii instituționalizați și cei din familii se reunesc sub bagheta actorilor, artiștilor, dar și a psihoterapeuților care organizează ateliere creative pentru diferite grupe de vârstă. Timp de 3 zile făurim un spațiu de poveste prin pictură, joacă, actorie, lectură, ateliere de creație, ateliere de terapie prin artă, la care încurajăm participarea întregii comunități sibiene. Atelierele cu tematici diferite promovează integrarea socială, relaționarea pozitivă, empatia, spiritul de echipă, dar și încrederea în forțele proprii, ajutând copiii să se descopere pe ei înșiși și să se susțină reciproc.

Cele 3 zile de festival sunt încununate de un concert susținut de banda de Jazz CPO, care își desfășoară activitatea sub îndrumarea domnului profesor Popescu Radu de la Porto Jazz Music.

Interacțiunea cu ceilalți copii de vârsta lor îi ajută pe tinerii instituționalizați să iasă din zona lor de confort, să depășească barierele de comunicare și să creeze relații. Contribuim astfel la dezvoltarea empatiei, a imaginii de sine și la schimbarea perspectivei asupra vieții.


Sibiul De Poveste

Reprezinți o companie?

Faptele bune se fac în echipă, iar noi avem nevoie de prieteni de nădejde alături de care să rescriem viitorul copiilor din centrele de plasament.

Devino partener