Beneficiarii organizației noastre sunt aproximativ 200 de copii și tineri instituționalizați și din medii defavorizate din județul Sibiu. Prin prezența săptămânală a voluntarilor noștri în centrele de plasament și în afterschool-urile sociale, dar și cu ajutorul celorlalte proiecte pe care le organizăm pentru ei, încercăm să le dezvoltăm cunoștințele, abilitățile de relaționare și să facilităm integrarea lor în comunitatea sibiană.

La momentul actual, în baza protocolului de colaborare încheiat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, suntem prezenți în patru centre de plasament și trei afterschool-uri sociale.

Centrul de Plasament „Gulliver” Sibiu

Centrul de Plasament „Gulliver” Sibiu găzduiește aproximativ 40 de tineri, fete și băieți, cu vârsta cuprinsă între 7 și 21 ani. Copiii urmează o formă de învățământ la zi (gimnazial, liceal, învăţământ profesional, postliceal sau universitar).

Centrul se află în localitatea Sibiu, str. Hegel, nr. 14.

Centrul de Plasament Orlat

Centrul de Plasament Orlat reprezintă ”acasă” pentru 50 de tineri, cu vârste între 6 și 18 ani, fete și băieți, care urmează o formă de învăţământ de zi în învăţământul gimnazial, liceal sau profesional.

Tinerii aflați în clasele I-VIII merg la școala aflată în localitatea Orlat iar cei din clasele IX-XII fac naveta cu trenul sau cu microbuzul centrului la Sibiu.

Centrul de Plasament Orlat se află în localitatea Orlat, str. Grănicerilor, nr. 113, jud. Sibiu.

Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități Turnu Roșu

Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități Turnu Roșu are ca beneficiari aproximativ 40 de tineri cu dizabilități, respectiv cu certificat de handicap sau certificat de orientare școlară/profesională cu vârsta între 6 și 18 ani, fete și băieți.

Copiii urmează o formă de învățământ special, școala aflându-se în incinta centrului de plasament.

Centrul de plasament are sediul în localitatea Turnu Roșu, str. Gării, nr. 693, judeţul Sibiu.

Complexul de Servicii ”Prichindelul”

Complexul de Servicii ”Prichindelul” este structurat în trei componente:

 • Centrul de Primire în Regim de Urgență cazează temporar copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, având o capacitate de 15 locuri.

  Scopul centrului este de a asigura protecția copiilor pentru o perioadă determinată, atunci când aceștia se află în pericol din cauza abuzului, neglijării sau exploatării în propria familie. Tinerii care ajung aici sunt fie luați din familii dezorganizate, fie sunt găsiți pe stradă, fie sunt copii care rămân fără familie sau fugiți din alte centre de plasament.

 • Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi găzduiește copii cu diverse dizabilități, majoritatea psihice, de la handicap ușor până la probleme grave. Momentan aici se află aproximativ 30 de copii, cu vârsta între 3 și 18 ani.

 • Centrul Maternal are drept scop găzduirea mamelor minore împreună cu copiii acestora pentru o perioadă determinată, în vederea prevenirii separării copilului de mamă.
  Beneficiarii acestui centru pot fi:

  • mame cu copii nou născuți, cu risc de abandon (în general mame singure, mame minore, provenind din medii cu risc de excluziune socială);
  • mame cu copii – dintre cel puţin unul are vârsta cuprinsă între 0-3 ani, care temporar nu (mai) au locuinţă şi/ sau care se confruntă cu mari dificultăţi (financiare, profesionale, relaţionale), fiind în imposibilitate de a răspunde corespunzător nevoilor specifice ale copilului;
  • femei însărcinate aflate în ultimul trimestru de sarcină sau mame sub vârsta de 18 ani;
  • mame cu copii aflate în stradă sau foști copii ai străzii, care au devenit părinți, la rândul lor.

Complexul de servicii “Prichindelul” Sibiu se află pe Str. Bastionului, nr. 1 (vizavi de Școala Gimnazială Nr. 15).

Beneficiarii afterschool-urilor sociale sunt copii din familii cu posibilități financiare reduse. Accesul copiilor în afterschool-uri se face în urma anchetelor sociale efectuate de Primăria Sibiu sau în baza selecțiilor efectuate în școli.

Centrul de zi pentru copii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”

Centru de zi pentru copii „Soborul sfinților arhangheli Mihail și Gavriil” oferă ajutor zilnic la teme pentru aproximativ 40 de copii, fete și băieți, aflați în clasele I-VIII. În plus, copiii beneficiază de o masă caldă la prânz.

Afterschool-ul se află în curtea bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” de pe str. Ștefan cel Mare, nr. 72, loc. Sibiu.

Centrul social-cultural-filantropic „Sfântul Nicolae”

Centrul social-cultural-filantropic „Sfântul Nicolae” oferă servicii de tip afterschool şi o masă caldă copiilor proveniţi din familii cu nevoi sociale. Activitățile se desfășoară săptămânal, în fiecare zi de joi și vineri, având ca beneficiari aproximativ 10 copii din cartierul Turnișor.

Afterschool-ul se află la biserica ”Sfântul Nicolae”, str. Piața Iancu de Hunedoara, nr. 20, loc. Sibiu.

Centrul de zi ”Papageno”

Centrul de zi ”Papageno” e locul unde copiii beneficiaza de meditații gratuite, ajutor la teme, consiliere psihologică și îndrumare spre o viață armonioasă. De asemenea, familiile celor 30 de copii incluși în acest program, beneficiază de ajutor constând în îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilier, alimente, etc.

Afterschool-ul se află pe str. Rozmarinului, nr. 9, loc. Sibiu.