Pentru a ne putea duce la capăt misiunea avem nevoie de sprijinul tău!

Faptele bune se fac mereu în echipă iar noi ne-am bucurat de-a lungul timpului de sprijinul mediului de business sibian și nu numai. De la vizite în companii sau sponsorizări financiare pentru proiecte, până la sponsorizări în servicii (transport, masă) și bunuri (laptopuri, jocuri).

Prin intermediul celor 80 de voluntari care merg săptămânal în centrele de plasament și petrec timp alături de copiii instituționalizați reușim să le observăm comportamentul, să identificăm nevoile acestora și ne dăm seama unde trebuie să intervenim. Mai apoi, cu ajutorul unei echipe de voluntari cu experiență reușim să punem ”pe hârtie” proiecte care să vină în întâmpinarea acestor nevoi. Aici e momentul să intervii :)

Ce poate face compania ta?

Impactul unei organizații se bazează pe nivelul de implicare și pregătire al membrilor săi, așadar asigurarea unui mediu propice formării acestora este esențial pentru atingerea scopului și împlinirea nevoilor beneficiarilor finali.

Specifice voluntariatului în centrele de plasament sunt: gradul ridicat de încărcare emoțională și provocările întâmpinate în lucrul cu copiii și tinerii care s-au confruntat cu traume. De aceea, Asociația De Poveste are nevoie de un spațiu dedicat, pentru a organiza întâlniri de formare, atât de grup, cât și individuale, pentru cei 80 de voluntari. Un cadru restrâns și privat în care să desfășurăm aceste activități de dezvoltare a echipei rezolvă și problema caracterului confidențial al informațiilor pe care le abordăm.

Spațiul pe care îl utilizăm acum are o suprafață de 100 mp și este format din 3 camere pe care le folosim pentru întâlnirile de grup și individuale cu voluntarii, acces la resursele noastre (jocuri, cărți, filme etc), ședințele asociației și depozitarea materialelor de lucru.

Cum ne poți ajuta?

  • plătește cheltuielile spațiului pentru o lună… sau mai multe :)
    costul mediu lunar al spațiului este de 1100 lei (chirie și taxe).
  • donează obiecte pentru dotarea Căsuței De Poveste
    Avem nevoie de:
    • o imprimantă multifuncțională pentru copii xerox și listat fișe de lucru pe care voluntarii noștri să le folosească la activitățile cu copiii
    • board games sau alte jocuri și cărți pe care voluntarii le pot împrumuta și folosi atunci când merg în centrele de plasament
    • obiecte de mobilier pentru dotarea spațiului disponibil: o masă cu scaune pentru bucătărie; mese, scaune și dulapuri pentru sala de activități

Proiectul Tabăra De Poveste își propune, prin intermediul atelierelor de dezvoltare personală susținute de personal calificat (curs de prim-ajutor, curs de educație financiară ș.a.), prin activități de responsabilizare (gătit, ecologizarea zonei din apropierea cabanei) și recreative, să faciliteze integrarea în societate a copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu, să le dezvolte acestora spiritul civic, să le ofere contextul favorabil pentru a-și învinge temerile și pentru a-și descoperi noi aptitudini.

Terapia e una din nevoile de bază ale copiilor pentru a putea înțelege și accepta experiențele traumatizante. Abandonul e considerat una dintre cele mai mari traume pe care individul le poate suferi iar rănile unui copil abandonat nu se vindecă aproape niciodată.

La momentul actual oferim terapie pentru 62 de copii din centrele de plasament Orlat și Turnu Roșu: 30 de copii beneficiază de psihoterapie de grup iar 32 de art-terapie PhronetikⓇ. Ne dorim să mărim dimensiunea acestor proiecte prin oferirea de servicii terapeutice atât de grup, cât și individuale unui număr cât mai mare de tineri.

Aici poți citi mai multe despre proiect. .

Excursiile și ieșirile îi ajută pe tineri să cunoască lumea înconjurătoare, să acumuleze informații care să le permită să se integreze în diverse grupuri și să deprindă abilități de relaționare. Detalii aici.

O ieșire implică costuri cu transportul copiilor, biletele de intrare, masa (dacă e cazul), costul minim fiind de 30 lei/copil și variază în funcție de fiecare activitate în parte.

Sibiul De Poveste - Festival de integrare în comunitate a copiilor din centrele de plasament este un eveniment dedicat comunității sibiene, care are ca scop crearea de legături între copiii instituționalizați și cei din comunitate, de a dezvolta abilitățile de relaționare pozitivă, de lucru în echipă și empatia. Festivalul a ajuns în anul 2019 la cea de-a treia ediție.

Costurile evenimentului se ridică la 40.000 lei.

Prin intermediul proiectului Povești cu sens ajutăm aproximativ 40 de tinerii de peste 13 ani să înțeleagă care e importanța unui loc de muncă, să descopere ce fel de locuri de muncă există și să își seteze o direcție în acest sens.

Susține proiectul