Ateliere Art Terapie

Grupe de cate 6-8 copii
Activități
Activități indoor și outdoor

În cadrul ședințelor de art-terapie Phronetik® lucrăm cu sentimente care ne readuc către propria esență: teamă, supărare, bucurie, furie, indiferență, durere. Învățăm așadar limbajul imaginilor, de la cel interior la cel material, limbaj ce are o multitudine de posibilități de exprimare: sculptură, modelaj, desen, grafică, viața în natură, sunet.

Art-terapia prezintă o utilitate special pentru copiii cu întârzieri în dezvoltare și tulburări emoționale. Arta facilitează achiziționarea ideilor noi și învățarea.

Prin intermediul acestui tip de terapie beneficiarii să reușesc să își exprime și să comunice propriile trăiri, să facă alegeri, să conștientizeze, să înțeleagă și să rezolve probleme/situații; să își conștientizeze propria persoană și propriile calități; să găsească noi perspective în abordarea provocărilor vieții – gândire creativă.

La momentul actual desfășurăm trei astfel de proiecte pentru tinerii instituționalizați:

• Începând cu luna octombrie 2017, 10 tineri proveniți din Centrul de Plasament Orlat participă lunar la un workshop de art-terapie Phronetik®. Atelierele au scop terapeutic dar și de integrare în comunitate a copiilor prin participarea la întâlniri și a tinerilor din familiile sibiene. În urma atelierelor organizate se observă o evoluție în ceea ce privește comunicarea trăirilor, conștientizarea calităților și a propriilor sentimente. Workshopurile sunt susținute de Laura Cândea-Burnete, art-terapeut Phronetik®.
  • Din luna ianuarie a anului 2020 am început alături de Laura și consiliere privată pentru două grupuri a câte 8 copii. Proiectul este susținut de compania Colt Technologies, prin intermediul Colt Charity Bike Ride 2019.
  • Tot din luna ianuarie 2020, participă la ateliere art-terapeutice 18 copii din cadrul Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabiltăți Turnu Roșu, proiect realizat cu sprijinul Fundației pentru Comunitate prin intermediul programului MOL pentru sănătatea copiilor 2019.

Ateliere Art Terapie

Reprezinți o companie?

Faptele bune se fac în echipă iar noi avem nevoie de prieteni de nădejde alături de care să rescriem viitorul copiilor din centrele de plasament.

Devino partener